Zaniki napięcia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gizmo78
    Classic
    • 2007
    • 13

Zaniki napięcia

też muszę coś ogarnąć, bo na razie to incognito pomykam :diabelski_usmiech
  • daroo
    Rider
    • 2006
    • 315

Zaniki napięcia

Witam jak w temacie mam dziwne jazdy z napięciami w autku.W czasie jazdy zapala mi się ABS i mruga kontrolka hamulców a w rytm mrugania tejże kontrolki mruga mi radio i mrugają światła,po zatrzymaniu i zgaszeniu silnika gaśnie równierz zegarek i liczniki km.centralny nie działa,po włożeniu i przekręceniu kluczyka reakcja instalacji jest opóżniona.Aku w porządku parametry pracy reaktora też, sprawdzane VAG-iem.Szukałem na forum w podobnych tematach ale nic nie pasuje bo anomalia występuje raz na czas jakiś ale jest na tyle irytująca że postanowiłem popytać bo to nie boli.
    AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• hsurim
      Elegance
      • 2006
      • 788
      • Kia
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Sprawdź połączenia kabla 'minusa" akumulatora z "masą" z nadwozia.
      Obejrzy klemy, czy tam nie ma luzu przewód.
      Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• daroo
        Rider
        • 2006
        • 315

Okablowanie w okolicy baterii sprawdzone bezpieczniki wyczyszczone klemy nie zasyfione i dociągnięte robiłem to miesiąc temu jak mi pierwszy raz zaczeło wariować
        AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• hsurim
          Elegance
          • 2006
          • 788
          • Kia
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Skoro wszystko naraz 'siada', to może być tylko i wyłącznie główna gałąź zasilania - "+" lub "-".
          Poruszaj intensywnie przewodami, postukaj w bezpieczniki na akumulatorze - przy włączonych np. światłach.
          A ... czy czasem "+" w gałęzi głównej nie przechodzi przez przekaźnik ?
          Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• daroo
            Rider
            • 2006
            • 315

Zamieszczone przez hsurim
            A ... czy czasem "+" w gałęzi głównej nie przechodzi przez przekaźnik
            I to jest dobre pytanie bo się nad tym zastanawiam :roll: muszę zajrzeć do przekażników

[ Dodano: Sro 20 Paź, 10 15:43 ]
            Pomerdałem przekażnikami i na razie jest spokój ale czy to było to :?: się zobaczy czy nawrotu nie będzie bo ostatnim razem samo znikło wzieło :roll:
            AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

Pracuję...